De Canarische eilanden zijn al jaren een populaire vakantiebestemming. Je moet natuurlijk niet ver gaan zoeken om te weten waarom: het weer is er goed, je kan er lekker eten en er zijn leuke winkels. Tenerife is zo één van die eilanden dat je ooit eens bezocht moet hebben. Hier zijn alvast enkele leuke adresjes:

SHOPPING:

  • Siam Mall: Dit winkelcentrum in open lucht maakt deel uit van het fameuze Siam Park, een waterpark dat sinds de opening 2008 vele bezoekers trekt. Er zijn 77 Winkels en restaurants. Onder andere Lefties en Stradivarius zijn zeker de moeite waard om eens binnen te stappen!
  • Playa de las Américas: In deze stad vind je alle bekende kledingwinkels waaronder Zara, Mango en Bershka. Ze liggen allemaal op wandelafstand van elkaar wat uiteraard een enorm pluspunt is. Ook is er voor de make-up liefhebbers onder jullie een Kiko filiaal waar je naar hartelust je favoriete lipstick of mascara kan inslaan.

FOOD:

  • The rocket: Wanneer je in the rocket in Las Galletas binnenwandelt heb je even het gevoel dat je in Amerika zit in de jaren 50. Ze spelen er rock and roll muziek en het is ingericht als een echt amerikaans diner. Natuurlijk is ook het eten aan die stijl aangepast dus je kan er hamburgers, milkshakes en nog meer amerikaans eten krijgen.
  • Le grand bleu: Dit restaurant ligt op de dijk van Las Galletas en heeft een geweldig uitzicht op de zee. Als dat je nog niet overhaalt, moet je nog weten dat je er kan genieten van de traditionele Franse keuken op een ontraditionele manier. Ze hebben namelijk aan verschillende klassieke Franse gerechten een eigen twist gegeven.
  • Hard rock café: De hard rock keten is niet voor iedereen weggelegd maar het filiaal in Tenerife is zeker de moeite waard om eens te gaan bezichtigen. Je zou denken dat het een gebouw is uit het Romeinse rijk wat op zich al een reden is om ernaartoe te gaan. Ook hebben ze er heerlijk eten en kan je er lekkere cocktails drinken. PS: ga zeker tijdens het happy hour van 3 tot 6 voor cocktails aan 5€!
  • SOPA: Dit schattig restaurantje ligt in Los Christianos en serveert vegetarisch en veganistisch eten. Het is er allemaal dus heel gezond en ze hebben een aantal glutenvrije opties. Ook is het er gezellig vertoeven door de huiselijke inrichting.
  • 100 montaditos: Deze keten van restaurants is begonnen met een restaurantje in Spanje met een origineel concept; Ze serveren allemaal kleine broodjes die montaditos heten, vandaar de naam 100 Montaditos. Je kan er zelfs zoete varianten krijgen met bijvoorbeeld chocolade en aardbeien. Ondertussen hebben ze al meer dan 300 restaurants in onder meer Amerika en Italië.

PS: wil je meer zien van mijn vakantie in Tenerife? Kijk dan zeker naar deze vlog!

2 thoughts on “Trip time: Tenerife”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: