Als je aan herfstvakantie denkt, denk je meteen aan warme oorden zoals Tenerife of Miami. Niemand denkt eraan om naar het regenachtige Engeland te gaan maar dat is nu exact wat ik besloot om te doen. Ik ging niet naar Londen maar naar Brighton, een gezellig stadje aan de kust en guess what? Het weer zat zelfs mee!

brightonpier.gif

Stay:

Dit was mijn tweede keer in Brighton; de eerste keer verbleef ik in een Ibis hotel, deze keer in een YHA hostel. Het hostel is gelegen op enkele minuten van de pier en de lanes wat de perfecte ligging is. YHA Brighton heeft alles weg van een gewoon hotel want je hebt pas echt door dat het een hostel is als je de kamer met stapelbed ziet waar je zal verblijven. Net als gewone hotels kan je privékamers boeken maar natuurlijk zijn er ook gemeenschappelijk kamers waar je voor zeer weinig geld kan overnachten.

Food:

Als echte foodie moet ik altijd de beste hotspots zoeken in nieuwe steden dus dat heb ik ook in Brighton gedaan. Dit waren mijn favoriete plekjes:

Breakfast:

Een echt English breakfast mag niet ontbreken op een reis naar Engeland. Uiteraard kan je dat bijna overal krijgen maar ik besloot om dat van het Youth Hostel te testen. Voor £5,75 kan je een full english krijgen: eitjes, spek, worstjes, boontjes in tomatensaus en een hash brown. De drank is ook inbegrepen. Qua smaak was het zeker even goed als de ontbijtjes die ik in restaurants proefde dus dat van het YHA in Brighton is zeker een aanrader.

yha.gif

Wie naar Brighton gaat moet echt naar JB’s Diner geweest zijn, dat is een echt American diner in het hartje van Brighton. Het ziet eruit zoals de films: een zwart-witte vloer, rode zetels en overal Amerikaanse decoratie. Je kan daar een American breakfast eten: twee pancakes met spek, een ei, worstjes en maple syrup. De fluffy pancakes zijn echt hemels en net als in Amerika zijn de porties zeer royaal dus ga met een grollende maag naar daar als je alles op wil kunnen… Proef ook zeker één van hun heerlijke milkshakes al je daar bent.

Afternoon tea:

Mijn favoriet ding om te eten in Engeland by far is afternoon tea dus natuurlijk kon dat niet ontbreken op mijn reis. Ik ging deze keer naar Catwalk cakes, een gezellig theehuisje en taartenwinkel in de lanes. Ze hebben er de mooiste cupcakes en de gekste taarten maar ik ging voor een cream tea. Daarbij krijg je een scone, clotted cream, jam en uiteraard een lekkere kop thee. Catwalk cakes is ook zeker een aanrader voor de instagram fanaten want het is heel fotogeniek.

brightontea.gif

Wie liever in een echte traditionele tearoom gaat moet zeker eens een kijkje nemen bij de blackbird tea room. Ik koos daar voor een volledige afternoon tea waarbij je dus naast die scone ook nog eens allerlei gebakjes en sandwiches krijgt. Alles was stuk voor stuk echt heerlijk maar het zal je niet verbazen dat ik het niet allemaal op kreeg. Ga dus zeker met een lege maag als je de afternoon tea wil proeven.

Dinner:

Als je niet weet wat eten in een vreemde stad is er altijd een McDonald’s te vinden waar je op terug kan vallen. In Brighton vind je echter GBK waar ik echt de beste burger en frietjes ooit heb gegeten. Ik koos voor een classic burger met skinny fries, een GBK homeslaw én baconaise, mayonaise waar kleine stukjes crispy bacon in zitten. Als je in Engeland bent is dit dus zeker een must visit want ze hebben in verschillende steden filialen.

gbk.gif

Wil je nog meer leuke plekjes zien? Kijk dan zeker naar deze vlog op mijn youtube kanaal!

PS: Ik ging nog naar Jamie Oliver’s restaurant dus zeker checken!

 

One thought on “Trip time: Brighton”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: