Instagram is één van de populairste applicaties de dag van vandaag. De simpliciteit ervan trekt vele jongeren aan en het is een manier om jezelf uit te drukken. Mijn instagram account heb ik al ongeveer 3 jaar en is over de jaren heen enorm geëvolueerd.

Ten eerste heb ik geleerd dat er zoiets is als samenhang op een instagram feed. Vroeger postte ik gewoon wat ik wou, of het nu bij de andere foto’s paste of niet. Ook heb ik geleerd dat je niet zomaar op elke foto een andere filter moet zetten. Ik probeer elke keer dezelfde filter te gebruiken maar ik wissel wel in periodes. Het is ook belangrijk om te wisselen van onderwerp, je kan namelijk geen drie selfies achter elkaar plaatsen want dat ziet er niet uit.

Schermafbeelding 2016-06-14 om 22.48.37.png
mijn huidige instagram feed

Die eerste regel is voor mij heel belangrijk en is ook  de rede waarom vele foto’s het niet tot mijn instagram feed maken. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. De eerste foto zou zeker op mijn feed gegaan zijn maar er was één ding dat me enorm stoorde: het licht was veel te geel en de foto is te donker. Dat komt uiteraard omdat het al avond was. Je zou nu het licht gewoon kunnen aanpassen met de app zelf maar gaat echter geen mooi effect geven. Daardoor heb ik beslist om de foto niet te plaatsen. Een grote tip is dus: trek je foto’s overdag.
  2. Met deze foto is op zich niets mis: het licht is goed, de achtergrond is simpel en het is een leuke foto. Het probleem hiermee is dat de foto niet bij mijn feed past omdat ik een wit thema heb. De overheersende kleur op mijn foto’s is dus wit en deze is te donker.
  3. Deze laatste foto vind ik op zich heel leuk, vooral door de quote, maar hij is veel te donker. Met een filter zou die er echt mooi kunnen uitzien maar net zoals bij de vorige foto zou hij niet bij mijn feed passen. Natuurlijk hou ik de foto wel bij voor als ik ooit beslis om als thema bijvoorbeeld een zwarte of donkere achtegrond te nemen.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: